C O M U N I C A T Incepere proiect: „ Non-Formal EDUCATION for Youth Involvement”

C O M U N I C A T

 

Incepere proiect: „ Non-Formal EDUCATION for Youth Involvement”

 

 

 

Asociatia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” impreuna cu partenerii transnationali din Turcia, Italia, Croatia si Bulgaria, anunta  inceperea proiectului “Non-Formal EDUCATION for Youth Involvement”.

Acest proiect este finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul „Erasmus Plus”.

Grupul este format dintr-un numar de 28 de lucratori de tineret din tarile partenere. Luratorii de tineret vor participa la diverse activitati de educatie non-formala prin care se urmareste: dezvoltarea abilitatilor de lucru a lucratorilor de tineret si a competentelor acestora de a lucra prin metode de educatie nonformala pe baza nevoilor tinerilor.

 

 

Durata mobilitatii: 23.05.2017 – 30.05.2017

Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Horezu, Valcea.

 

Obiectivele principale ale acestui schimb de tineri sunt:

 

1) În cele 5 luni ale proiectului, cei 28 de tineri vor dobândi mai multe cunoștințe despre nevoile tinerilor (cu vârsta intre 13-30 ani), care sunt dorințele lor, cum pot fi ei motivați și atrași să participe  mai multe activități de voluntariat.

2) În timpul proiectului, cei 28 de tineri vor dobândi mai multe abilități în crearea mesajelor atractive pentru tineri, vor învăța cum să folosească internetul pentru a atrage tinerii, să implementeze metode educaționale non-formale care vor implica mai mulți tineri în activitățile lor.

3) La sfârșitul proiectului, cei 28 de tineri vor fi mai atenți în ceea ce privește nevoile tinerilor, vor fi mai motivați în munca lor și vor să folosească educația non-formală ca instrument, vor dori să încurajeze tinerii să fie implicați mai activ în societate

 

Rezultate în conformitate cu activităţile desfăşurate:

  • minim 2 ateliere pregătite de participanți și organizațiile acestora, în fiecare țară:
  • blogul proiectului: fiecare participant va fi responsabil în echipe de 3 persoane pentru a scrie un articol despre participarea tinerilor pe blog pentru cel puțin 2 luni de la activitățile proiectului.
  • vom trimite un comunicat de presă înaintea proiectului și unul la finalul proiectului.
  • fiecare ONG va vorbi despre proiect pe site-urile lor

 

 

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

 

Persoana de contact:

Florescu Cristian – Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale

Telefon: 0726 32 30 78

Adresa e-mail: asociatia_cpdis@yahoo.com

 

 

 

 

 

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.