Asociatia CPDIS are ca scop propus: “Dezvoltarea şi implementarea programelor cu finanţare publică sau comunitară în cadrul comunităților locale, pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a societății în ansamblul său.”

Suntem  o organizație de tineret, ca obiectiv principal susținerea si  dezvoltarea personală a tinerilor la nivel local și regional, în scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă a societății în ansamblu.

În prezent, organizația noastră are 30 de membri activi, atât din zonele rurale și urbane. Principalele proiectele noastre sunt axate pe cooperarea internațională între tineri din diferite țări, să depășească de obstacole culturale, dezvoltarea creativității și competențe și abilități antreprenoriale.

Principalele activități care le-am sunt axate pe metode non – formale de educație: dezbateri cu privire la piața forței de muncă, incluziunea tinerilor din mediul rural, cafenele publice, piesă de teatru. În toate activitățile, ne-am propus să oferim tinerilor șansa de a se dezvolta și pentru a obține noi competențe prin învățarea din experiențe proprii.