Volunteer in Romania

Proiecte Finalizate

C O M U N I C A T

Finalizarea proiectului “Volunteer in Romania”

Asociatia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” impreuna cu asociatiile partenere: Oportunidad Europa  – Spania, ADVIT – Republica Moldova, Health Academy  Association – Turcia, anunta  finalizarea proiectului SEV  “Voluteer in Romania”.

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europeane, prin programul „Youth in Action”  – Actiunea 2 – Serviciul european de voluntariat.

In Stagiul SEV au participat 6 voluntari – 2 din Republica Moldova, 2 din Turcia si 2 din Spania – cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. Acestia au participat timp de 6 luni la diverse activitati implementate utilizand metode de educatie non-formala, prin care s-a urmarit: dezvoltarea competentelor cheie, schimbul de experienta, invatarea si concentrarea pe activitati concrete pentru a promova antreprenoriatul in randul tinerilor, promovarea educatiei antreprenoriale, dezvoltarea creativitatii si imbunatatirea cunostintelor culturale.

Activitatile s-au desfasurat in cadrul Scolii numarul 81 din Bucuresti, al Centrului Viitor pentru copii României si al Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Proiectul “Volunteer in Romania” a avut urmatoarele obiective:

1 Deprinderea de către cei 6 voluntari din Turcia, Moldova si Spania  a abilităţilor privind educaţia nonformală şi educaţia antreprenorială pe parcursul stagiului de 6 luni. Acest lucru s-a intamplat prin activitatile desfasurate la  Scoala nr 81 si la evenimentele la care au participat copii din  Centrul Viitor pentru copii României. Ei au invatat cum pot fi folosite metodele de educatie noformale si cum pot sa faca propria afacere.

2. Dezvoltarea activităţilor şi competentelor celor 6 voluntari din Turcia, Moldova si Spania in timpul Stagiului SEV. Competentele cheie dobandite au fost transpuse in YouthPass-ul care a fost inmanat voluntarilor la finalul proiectului. Ei au castigat incredere in fortele proprii, au devenit mai intelegatori fata de ceilalti tineri, nu au mai discriminat si au inteles diferentele culturale. Acest lucru s-a realizat prin intalnirile lor cu alti voluntari, tineri de alte etnii, tinerii cu oportunitati reduse si prin dialog cu acestia.

3. Înţelegerea de către către cei 6 voluntari a diversităţii culturale şi a faptului că toţi suntem o familie Europeană. Prin discutii, seri culturale, schimb de idei, tinerii au inteles faptul ca chiar daca suntem diferiti – ca natie – suntem o mare familie Europeana.

Rezultatele proiectului s-au materializat in:

–           utilizarea metodelor de educatie nonformala in Scoala 81

–           deprinderea metodelor de educatie antreprenoriala inca de la nivelul claselor primare

–           implicarea in proiect a 6 voluntari care au beneficiatat de un proces complet al Stagiului SEV

–           implicare in proiect a 3 tineri cu oportunitati reduse, tineri care pe perioada Stagiului SEV au dobandit competente utile pentru gasirea unui loc de munca si integrare in societate

–           acumularea de competente cheie pentru cei 6 voluntari pe parcursul celor 6 luni de Stagiu SEV

–           Implicarea in proiect a 4 ONG-uri care au oferit suport in desfasurarea activitatilor si in diseminarea rezultatelor

–           implicarea in proiect a peste 200 de copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani

–           implicarea in evenimente a pese 120 de tineri, in special cu oportunitati reduse din cadrul Centrului Viitor pentru copii Romaniei

–           implicarea tinerilor in  mai multe evenimente pentru copii in cadrul Bibliotecii nationale – evenimente in cadrul carora tinerii au participat la diverse activitati si ateliere utilizand metode de educatie nonformala

–           depunerea a 2 petitii online pentru introducerea in scoli a educatiei nonformale si a educatiei antreprenoriale

–           realizarea de 80 tricouri cu scopul promovarii proiectul si a programului Tineret in Actiune

–           realizarea de filmulete postate pe youtube legate de activitatile desfasurate

–           realizarea unei brosuri a proiectului, multiplicata in 300 de exemplare si impartita promotorilor

–           realizarea de evenimente in cadul Bibliotecii Nationale a Romaniei si folosirea metodelor Photovoice si FlashMob in locuri centrale cu un impact mare.

–           realizarea a 80 de CD- uri impartite voluntarilor, promotorilor si tinerilor interesati de educatia nonformala si de activitatile desfasurate

–           folosirea ca mijloc vizual a 2 roll-up-uri si 1 banner

–           crearea unui grup pe Facebook de promovare a activitatilor voluntarilor

 

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

 

Adresa e-mail: asociatia_cpdis@yahoo.ro

Persoana de contact: Florescu Cristian

 

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.