Comunicat

Asociatia Lucratorilor de Tinert – ALT 357 impreuna  cu din Bulgaria -Bulgarian Youth Forum, Croatia – INSTITUTE OF YOUTH POWER, Polonia – 4Youth, Estonia- Seiklejate Vennaskond, Turcia Belen Kaymakamligi si Romania anunta  inchiderea proiectului “#Youth employeE+”.

Acest proiect a fost  finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul „Erasmus Plus”.

            Grupul a fost format din 44 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18-30 ani (inclusiv 6 lideri de grup), din cele 6 tari partenere. Tinerii au participat la diverse activitati de educatie non-formala prin care s-a urmarit: dezvoltarea competenetelor, abilitatilor, atitudinilor si a cunostintelor privind modul de a gasii un loc de munca, de a-si intocmi un CV si de a se prezenta la un interviu

Perioada mobilitatii – schimbului de tineret: 11-18.11.2020

Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Horezu, Valcea.

             Obiectivele principale ale acestui schimb de tineri sunt:

1. Toți cei 44 de participanți pot folosi corect 3 platforme de căutare a locurilor de munca (specifice țării) și inteleg modul în care își pot corela abilitățile profilului cu cel catutat de  angajator.

2. Cei 44 de participanți au un CV Europass nou și o scrisoare de motivatie care pot sa fie adaptate pentru diferite locuri de muncă.

3. Cei 44 de participanți stiu care sunt  pașii pe care trebuie  să ii urmeze pentru a fi chemat la un interviu și si-au îmbunătățit abilitățile de comunicare pentru interrviu.

4. Cel puțin 80% dintre participanți au aplicat la cel puțin 20 locurile de muncă, 70% din ei au fost intervievati și cel puțin 50% din ei au gasit un loc de munca.

Metodele de Educatie nonformala folosite:

– Dezbatere

– Open space

– Scenete de teatru

– workshop-uri palicate

– Interviuri

– Vizita de lucru

– Jocuri

– alte activitati de reflexie si evaluare

Grup ţintă a fost format din:

1 cei 44 de tineri participanti

2 tineri din comunitatea locala din Horezu cat si din comunitatile partenerilor, prezenti la workshop-uri

3 ONG-uri partenere de tineret interesate de de topicul proiectului.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Persoana de contact: 

Florescu Cristian – Asociatia ALT 357

Telefon: 0726 32 30 78 

Adresa e-mail: asociatiaalt357@gmail.com

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.