Despre Noi

CPDIS – Asociaţia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” este o organizatie care are o vasta exerienta in lucru cu tinerii, in implementarea si realizarea proiectelor. Am implementat mai multe proiecte cu fonduri europene si suntem parteneri cu peste 20 de organizatii din Europa. Am implicat in proiectele din Romania peste 100 de tineri. Prin aceste proiecte tinerii au dobandit competente care le-au permis o trecere mai usoara la viata activa. In colaborare cu partenerii internationali am trimis in schimburi de tineri peste 250 de tineri. Toti acestia au primit certificate care sa le ateste competentele obtionute in aceste schimburi.

Membrii echipei de management sunt implicati in scrierea si implementarea proiectelor cu fonduri structurale. Deasemenea avem experienta in lucru cu grupurile vulnerabile, grup tinta in acest proiect. In acest moment avem mai multe parteneriat incheiate cu organizatii de femei, romi, copii institutionalizati si alte grupuri in situatii de risc pentru a ii ajuta sa se integreze in societatea civila.

Asociaţia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale este o organizaţie de tineret care are ca scop dezvoltarea şi implementarea programelor cu finanţare publică sau comunitară în cadrul comunităților locale, pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a societății în ansamblul său.

Principalele activităţi desfăşurate de membrii CPDIS se referă la:

  1. Dezvoltarea de programe proprii şi în regim de parteneriat cu autorităţile publice din ţară şi străinătate.
  2. Accesarea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană în domeniul resurselor umane care vizează în mod direct dezvoltarea comunităţilor locale.
  3. Implementarea şi organizarea de proiecte în domeniul tineretului.
  4. Organizarea de seminarii, conferinţe, mese rotunde, sesiuni de comunicări ştiinţifice.
  5. Acordarea de consultanţă şi consiliere persoanelor interesate, în domeniul politicilor de tineret la nivel European, precum şi în alte domenii de interes general ce privesc viaţa publică.
  6. Crearea unor centre de informare, educaţie şi acţiune civică în comunităţile rurale şi urbane.
  7. Servicii de promovare a programelor de interes comunitar în rândul comunităţilor locale.
  8. Alte activităţi prevăzute de lege potrivit scopului Asociaţiei.

Organizaţia are 30 de membrii şi 3 membrii în Echipa de Management. Fiecare membru are task-uri exacte, astfel încât flow-ul activităţilor să fie eficient. EM colaborează conţinu cu membrii săi, încercând să găsească soluţii la problemele şi nevoile acestora.