Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Sturcturale impreuna  cu partenerii din Turcia, Italia, Spania, Croatia, Letonia, Polonia si Bulgaria, anunta  terminarea  proiectului “„#H(e+)lp – first aid for youth workers”.

Acest proiect a fost finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul „Erasmus Plus”.  

            Grupul a fost format dintr-un numar de 33 de lucratori de tineret, cu varsta peste 18 ani. Lucratorii de tineret au participat la diverse activitati de educatie non-formala prin care s-a urmarit: Invatarea tehnicilor de prim ajutor, imbunatatirea   abilităţilor de a intervenii în cazul unui accident, conoasterea modului de actionare in caz de dezastre naturale, dezvoltarea competentelor cheie cu ajutorul metodelor de educatie nonformala.

Durata mobilitatii: 01.11.2019 – 07.11.2019

Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Horezu, Valcea.

             Obiectivele principale ale acestui schimb de tineri au fost:

Obiectivul 1. Dezvoltarea competențelor cheie pentru 33 de lucrători tineri pentru a oferi măsuri și intervenții de prim ajutor în caz de urgență.

Obiectivul 2. Pe parcursul celor 8 luni ale proiectului, 33 de lucrători tineri si-au dezvoltat abilitățile pentru a oferi masuri de prim ajutor și prin ateliere au invatat si alti tinerii din ONG-uri tehnicile de baza.

Obiectivul 3. În cele 8 luni, cei 33 de tineri lucrători au invatat să se pregătească si sa actioneze in caz de dezastru natural


Metodele de Educatie nonformala folosite:

– Ateliere de lucru – masuri de prim ajutor

– Metoda de educatie nonformala – teatru

– Activitati de simulare dezastre naturale

– Scriere ghid masuri de prim ajutor pentru tinerii din organizatii

– Jocuri

– alte activitati de reflexie si evaluare

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Persoana de contact: 

Florescu Cristian – Asociatia CPDIS

Telefon: 0726 32 30 78 

Adresa e-mail: asociatia_cpdis@yahoo.ro

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.