ERASMUS + VITAMIN

ERASMUS + VITAMIN

ERASMUS + VITAMIN

PROIECTE FINALIZATE

Proiectul ”Erasmus + Vitamin” a reunit, pe o perioadă de 10 zile, tineri din România, Italia, Spania, Bulgaria. Gazdă ne-a fost pe de o parte Asociația  “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale”, iar pe de altă parte localitatea Horezu, celebră pentru atelierele de ceramică.

Desfășurat sub forma unui dialog interactiv,  proiectul a oferit un cadru dinamic de implicare a participanților. Activități precum:  The public coffee shop, Debate, Theatre scenes  au oferit o gamă variată de răspunsuri la întrebări legate de subiectele: antreprenoriat, probleme actuale cu care se confruntă fiecare țară participantă, stereotipuri,  dezvoltarea de competențe nonformale.  De asemeni maniera de realizare a unui CV și atitudinea din cadrul unui interviu au fost bifate pe lista lucrurilor învățate de tineri.

Serile tradiționale au oferit un prilej informal de învățare a culturii și gusturilor culinare specifice fiecărei țări, a dansurilor și obiceiurilor. Au creat cadrul înfiripării de prietenii sau consolidării unora ce poartă amintirea altor schimburi de tineri.

Oameni frumoși în diversitatea lor, centrul mic al comunei Horezu, freamătul de  pe holuri înainte de activități, Secret Friend-ul și plicul cu mesaje, zâmbete și seriozitate, tineri de peste granițe uniți de interese comune, prietenii și îmbrățișări, toate acestea spun câte ceva despre cele 10 zile care-au măsurat cât o clipă.

 

Ziua 1-2 August

Ziua a inceput cu Icre Braking si Name Games prilej cu care participanii s-au cunoscut. Fiecare participant a fost invitat sa povesteasca istoria din spatele numelui.Urmatoarea activitate s-a desfasurat pe terenul de fotbal.Fiecare participant si-a spus numele urmat de o miscare specifica.Am continuat cu un joculet de cunoastere,Name shoes, prin care am descoperit povestea incaltarilor.

In continuare, impartiti in echipe de cate doi, am impartasit lucruri legate de viata personala pt ane cunoaste mai bine.

A doua sesiune din ziua de 2 a continuat cu o activitate utila in a cunoaste temerile, asteptarile si contributiile participantilor.In partea a doua s-a discutat aspecte legate de Erasmus+ si asteptarile noastre legate de domeniile de competenta ale prgramului.In ultima parte am facut family reflection game.

Ziua s-a incheiat cu seara traditionala romaneasca.

 

Ziua 2-3 August

Prima activitate a zilei de 3 August a fost Village Quest.Participantii, impartiti in 4 echipe, au rezolvat un numar de 1-task-uri care implicau:intervievarea localnicilor cu privire la Erasmus+ si anteprenoriat, vizitarea anumitor puncte cheie din Horezu.In continuare, fiecare echipa a prezentat celorlalti fotografii realizate in cadrul primei activitati.

In partea a doua a zilei, participantii, impartiti in echipe nationale au identificat problemele cu care se confrunta minoritatile si tinerii si modalitatile de rezolvare.

Inaintea cinei, participantii au reflectat asupra zilei curente, impartiti in familie

Ziua s-a incheiat cu seara traditionala italiana

 

 

Ziua 3-4 August

In prima parte a zilei participantii au inceput cu energizerele precum Fruits Salad.A urmat Public Café, prilej cu care participantii au realizat o analiza SWOT a unui social business.

Restul zilei a fost libera,destinata pregatirii serii culturale spaniole.

A urmat apoi si jocul secret friend.

 

 

Ziua 4-5 August

 

 

Dimineata a inceput cu cititrea biletelelor din Gossip Box si o discutie despre cadourile primite din partea prietenilor secreti.

In continuare, participantii au vizionat filmuletele necesare ca mdel pt activitatea urmatoarea.Restul zilei a fost destinata realizarii de filmulete de catre participnti pe seama deschiderii unui business.

Dupa cina acestea au fost prezentate in cadrul grupului.

 

Ziua 5-6 August

 

In ziua a 6 a  a avut loco vizita culturala in Sibiu, prilej cu care participantii au vizitat Biserica Evanghelica din Piata Mare, dar si imprejurimile.

 

Ziua 6-7 August

In prima parte a zilei s-au citit biletelele din Gossip box, urmand doua energisere Angel si Dancing Chairs.In continuare s-a desfasurat activiatea The little man pt a marca stereotipurile fiecarei tari in parte in cee ce-I priveste.

 

Ziua 7-8 August

 

In prima parte  a zilei s-au citit biletelele din Gossip Box si s-au impartit cadourile din Secret Friend box.Dupa un scurt energiser, participantii au fost pusi in situatia de a realiza un CV serior, dar si creativ, alaturi de My time line.In continuare, acestia au trecut printr-un proces de recrutare realizat de team leaderii din proiect.

In a doua parte a zilei au fost expuse alegerile in ceea ce priveste candidatii aceptati in cadrul companiilor,continund cu vizionarea se filmulete motivationale.

Seara s-a incheiat cu farewell party.

Categories